Conferința preoțească a Protopopiatului pentru Estul Canadei la Oshawa, Ontario

În perioada 1-2 mai 2015, preoții din Protopopiatul pentru Estul Canadei, din cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe Române al celor două Americi, s-au întâlnit la parohia Sf. Ștefan cel Mare și Sf. Nectarie din Oshawa, Ontario, potrivit romarch.org. Împreună cu cei doi ierarhi ai Arhiepiscopiei, preoții au discutat problemele curente pastoral-misionare și administrative ale parohiilor. Ca și introducere în Agenda ședinței a fost discutat Procesul Verbal de la precedenta Conferință preoțească, respectiv principalele idei ce au fost împlinite de la acea întâlnire. Ziua de vineri s-a încheiat cu slujba Sf. Maslu.

Prima prezentare a avut titlul ”Sf. Ierarh Calinic de la Cernica, Episcopul Râmnicului și Sf. Cuvios Gheorghe de la Cernica și Căldărușani” și a fost prezentată de către Părintele George Săndulescu, preot paroh la Catedrala Sf. Gheorghe din Windsor, ON. Tema s-a încadrat în tematica generală a anului 2015, ”Anul comemorativ al Sf. Ioan Gură de Aur și al marilor păstori de suflete din eparhii”. A doua temă a fost prezentată de Pr. Vasile Aileni de la parohia Toți Sfinții din Toronto, ON și s-a referit la a doua temă a anului 2015, ”Anul misiunii în parohie și mânăstire azi”.

S-a trecut apoi și la discutarea problemelor administrative ale Arhiepiscopiei și parohiilor. S-a stabilit data viitoarei conferințe preoțești, 13-14 mai 2016, la parohia Sf. Gheorghe din St. Hubert, Quebec. IPS Arhiepiscop Nicolae a mulțumit P.C. Protopop George Chișcă, Părintelui Petre Busuioc, gazda conferinței și tuturor preoților pentru prezență și implicarea în organizarea acestei întâlniri şi credincioșilor parohiei gazdă pentru primirea deosebită.

Comentarii Facebook


Știri recente