Conferinţă pastorală la Alexandria. PS Galaction despre iconografia ortodoxă: Trebuie respectată cu strictețe erminia picturii bizantine

PS Galaction conferinta Alexandria (1)

Preasfințitul Părinte Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului, a prezidat joi, 18 mai 2017, conferința preoțească de primăvară a clericilor din protoieria Alexandria, informează arhid. Serafim Baciu, Consilier Mass Media al Eparhiei. Evenimentul a fost dedicat „Anului  omagial al icoanei şi a pictorilor bisericeşti în Patriarhia Română.

Întrunirea a avut loc în biserica Sfânta Cuvioasă Parascheva din Alexandria.

În deschiderea lucrărilor, Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie, apoi a prezentat clericilor noul protoiereu în persoana părintelui Cristian Ioana.

În alocuţiunea sa, Preasfinţitul Părinte Galaction a vorbit despre importanţa şi rolul picturii în lăcaşurile de cult.

Prin pictura din biserică creștinul este antrenat într-un proces de cunoaștere a învățăturii creștine care i se descoperă printr-o varietate de forme și  culori. Iconografia religioasă actualizează  evenimentele și  viețile sfinților de fiecare dată când săvârșim sfintele slujbe. De aceea trebuie respectată cu strictețe erminia picturii bizantine.

 

Comentarii Facebook


Știri recente

Simbolismul colivei

Încă din vremea Sfinţilor Apostoli, după cum precizează Sfântul Ioan Gură de Aur, se ţineau zile de pomenire a strămoşilor adormiţi în speranţa fericirii veşnice. Sâmbătă, 6 iunie, Biserica Ortodoxă se află în ziua ziua…