Conferinţă pastorală în Vaslui. Lucrările prezidate de PS Ignatie

În dimineața zilei de miercuri, PS Ignatie a oferit Sfântul Antimis și a oficiat Sfânta Liturghie la biserica ce are hramul Sfinții Apostoli Petru și Pavel din municipiul Vaslui. După slujbă, s-a desfăşurat conferinţa semestrială de toamnă, prezidată de Episcopul Huşilor.

La Sfânta Liturghie au participat, alături de numeroși credincioși, și preoții Protopopiatului Vaslui, notează site-ul oficial al Eparhiei.

În cuvântul său, Episcopul a vorbit despre importanța împărtășirii cât mai dese cu Hristos euharistic în Sfânta Liturghie, menționând că din păcate spaţiul occidental a devenit unul secularizat, deoarece oamenii nu mai au dorința împărtășirii cu Hristos. Sfânta Liturghie este cea care ne unește întreolaltă și cu Dumnezeu.

Apoi, preoții s-au întrunit pentru conferința semestrială de toamnă ce a avut loc în sala de ședințe a Protopopiatului Vaslui și a fost prezidată de Preasfințitul Părinte Ignatie.

Evenimentul a debutat cu vizionarea unui film documentar realizat de Trinitas Tv despre personalitatea Patriarhului Iustinian Marina, cât şi despre parcursul Bisericii în comunism.

În partea a doua a întâlnirii, Preasfințitul Ignatie a făcut o scurtă prezentare a activității sale pastorale în Occident, expunând principalele provocări întâlnite, precum și strategiile misionare pe care le-a abordat și împlinirile de care s-a bucurat.

În consonanță cu tema documentarului despre viața Bisericii în timpul regimului comunist, Episcopul a subliniat că dacă în acea perioadă dușmanii Bisericii acționau din afara ei, acum strategia lor este mai perfidă, pericolul venind de multe ori din interior. Sunt atacate  familia, Biserica, valorile neamului, cu aceeași putere ca în trecut, numai metodele s-au schimbat, fiind deseori mascate de o falsă afirmare a toleranței.

Foto Credit: Episcopia Huşilor

Comentarii Facebook


Știri recente