Conferință pastorală în Capitală

Preoții din Protopopiatul Sector IV Capitală au participat astăzi la primul cerc pastoral în noua formulă, după reorganizarea protoieriilor din București. În cadrul ședinței a fost susținută o conferință despre Taina Sfintei Spovedanii și cea a Sfintei Euharistii și au fost dezbătute probleme de ordin administrativ.

„Ședințe administrative au mai avut loc de la înființarea Protopopiatului, 1 februarie 2014, dar acesta este primul Cerc pastoral organizat de către noua Protoierie. Protoieria Sector 4 Capitală cuprinde 32 de parohii și aproximativ 80 de clerici”, a precizat pentru TRINITAS TV Pr. Protopop Ioan Armași de la Protoieria IV Capitală

Cercul pastoral a fost găzduit de Biserica Parohiei Apărătorii Patriei II. Preoților le-au fost comunicate cu acest prilej mai multe aspecte de ordin organizatoric, cu privire la următoarele evenimente care vor fi organizate în Capitală.

„Am observat un interes general din partea confraților slujitori dat fiind faptul că cele două sfinte taine care sunt propuse de către Sfântul Sinod spre dezbatere, Taina Sfintei Spovedanii și Taina Sfintei Euharistii, sunt într-adevăr armele unui preot slujitor la altar”, a spus Pr. Ioan Iordache, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

„Este un prim pas în noua configurație în care preoții se întrunesc într-un cerc pastoral pentru a discuta diverse probleme. Este important ca preoții să se coaguleze în noua configurație”, a subliniat Arhim. Cons. Veniamin Goreanu de la Sectorul Administrativ-Bisericesc al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Conferința dedicată Anului Omagial Euharistic a fost susținută de Părintele Prof. Univ. Dr. Gheorghe Istodor de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Constanța.

„Am abordat din punct de vedere misionar-pastoral problemele legate de sfintele taine în general și de sfânta taină a Mărturisirii și a Împărtășaniei în mod special”, a arătat Pr. Prof. Univ. Dr. Gheorghe Istodor de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Constanța.

Cercurile pastorale vor fi organizate lunar fie la biserici de pe raza protopopiatului, fie la Centrul Social – Pastoral „Sfânta Cruce” al Mănăstirii Caraiman.

Foto: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente