Conferinţă pastoral misionară, la Călăraşi

În Sala amfiteatru a Casei de Cultură a Consiliului Judeţean din Călăraşi a avut loc luni, 09 noiembrie 2015, cea de a doua Conferinţă pastoral-misionară de toamnă din Eparhia Sloboziei şi Călăraşilor, informează site-ul oficial al Eparhiei. Aceasta a purtat titlul 2015 – Anul omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi şi Anul comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur şi al marilor păstori de suflete din eparhii, şi a reunit toţi preoţii din cele trei Protopopiate ale Judeţului Călăraşi: Călăraşi, Olteniţa şi Lehliu.

În deschiderea lucrărilor a fost oficiată o slujbă de Te Deum, în prezenţa Preasfinţitului Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, la Biserica Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena din municipiul Călăraşi.

Conferința pastorală a început cu un moment de reculegere și cu o ectenie pentru cei adormiți în urma tragicului accident din București. În cuvântul său, Preasfinţia Sa a vorbit despre contextul politic, social, cultural şi religios al acestei perioade, despre agresiunea la care este supusă Biserica Ortodoxă, nu și celelalte culte religioase, despre responsabilitatea pe care o au toți slujitorii și fiii Bisericii Ortodoxe Române în propovăduirea păcii și a înțelegerii, punându-se astfel o piedică manipulării din mass-media și spațiul virtual.

Subiectul conferinţei preoţeşti a fost dezvoltat de trei referenţi după cum urmează:

– preotul Doru Oprescu de la Parohia Rasa, Protopopiatul Călăraşi, a prezentat referatul Viața și activitatea Sfântului Ioan Gură de Aur;

– preotul Irinel Constantin Tudose de la Parohia Arțari, Protopopiatul Lehliu, a prezentat referatul Evenimente importante din viața Bisericii Ortodoxe Române;

– preotul Alexandru Ionuț Tomescu de la Parohia Sohatu, Protopopiatul Olteniţa, a prezentat referatul Biserica Ortodoxă Română în contextul provocărilor secolului XXI.

La sfârșitul conferinței, Preasfinția Sa a dat cuvântul părinților consilieri care au prezentat problemele actuale din Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor.

Comentarii Facebook


Știri recente