Conferința pastoral-misionară de toamnă în Protopopiatul Reșița

Preoții din Protopopiatul Reşiţa s-au reunit marți, 25 noiembrie, la conferinţa pastoral-misionară de toamnă, după cum ne-au transmis Diac. Pavel Canea şi Darius Herea. Din încredințarea Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, conferinţa a fost precedată de săvârşirea Sfintei Liturghii de către părintele Casian Rușeț, secretar eparhial înconjurat de un sobor de preoţi, în biserica cu hramul „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” – Govândari. În cadrul Sfintei Liturghii s-au împărtăşit toţi preoţii din cadrul Protopopiatului Reşiţa cu Trupul și Sângele Mântuitorului.

Lucrările conferinţei s-au desfăşurat în continuare în Sala de şedinţe a Parohiei „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” – Govândari şi au debutat cu susţinerea referatului „300 de ani de la martiriul Sfinților Brâncoveni”. Tema propusă pentru a fi dezbătută la conferințele preoțești din Episcopia Caransebeșului a fost susținută și prezentată într-un format media, de către părintele protosingel Casian Rușeț, secretar eparhial al Episcopiei Caransebeșului. În continuarea prezentării referatului au avut loc dezbateri, aprofundându-se subiectul expus.

„Ne-am bucurat să fim astăzi împreună cu toți preoții din Protopopiatul Reșița și să ascultăm în cadrul conferinței o temă atât de importantă și interesantă în același timp, pentru că anul acesta comemorăm pe Sfinții Brâncoveni, cei care și-au dat viața pentru credința noastră. Colegii noștri au luat cuvântul pe marginea conferinței, venind și cu alte date despre tema prezentată, dezbătând într-un cadru foarte larg subiectul propus. Prezența preoților ne bucură și acest lucru demonstrează că suntem cu toții interesați de viața bisericească și culturală a Episcopiei Caransebeșului. Nădăjduim ca prin ajutorul lui Dumnezeu să ne întâlnim și la conferințele viitoare care se vor organiza în protopopiatul nostru”, a precizat părintele Petru Berbentia, protopopul Reșiței.

Pe lângă tema culturală, propusă în cadrul conferințelor preoțești, s-au dezbătut și aspecte administrativ-gospodărești. În cadrul protopopiatului Reșița au fost în dezbatere probleme de natură organizatorică în parohii, de natură administrativă și s-a vorbit de asemenea și despre programul pastoral-misionar şi social-filantropic care va fi desfăşurat de parohiile protopopiatului în perioada următoare.

Conferințele preoțești de toamnă au loc în Postul Nașterii Domnului în toate protopopiatele din Episcopia Caransebeșului, dorindu-se o comuniune atât prin împărtășirea tuturor preoților cu Sfintele Taine, cât și o comuniune a dialogului, prin dezbaterea referatelor prezentate în cadrul conferințelor, având totodată posibilitatea fiecare preot să expună problemele cu care se confruntă în parohie.

Comentarii Facebook


Știri recente