Conferinţă pastoral misionară cu preoţii din Protoieria Craiova Sud

Preoţii din Protoieria Craiova Sud s-au reunit joi, 14 mai 2015, în cea de-a doua, din seria conferinţelor pastoral misionare de primăvară derulate în Arhiepiscopia Craiovei. Întrunirea, prezidată de Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei si Mitropolitul Olteniei, a debutat cu săvârşirea slujbei Sfintei Liturghii la Catedrala mitropolitană „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Craiova, a precizat Preot Gheorghe Cioiu.

La finalul Sfintei Liturghii a fost săvârşită şi o slujbă de Parastas întru pomenirea Mitropolitului Nestor Vornicescu al Olteniei, de la a cărui plecare la cele veşnice se împlinesc 15 ani. Apoi, în sala de festivităţi a Centrului social „Renaşterea”, părintele Nicolae Norbert Ciupagea, de la Parohia Prunet, comuna Bratovoieşti, judeţul Dolj a prezentat prelegerea cu tema: „Anul omagial al parohiei şi mânăstirii azi”. Au urmat întrebări şi dezbateri pe marginea subiectului abordat, iar la final IPS Irineu a prezentat câteva concluzii referitoare la rolul şi importanţa ţParohiei in cultul creştin ortodox.. „Parohia nu trebuie privitş ca ceva din afara credinciosilor ce o compun, ci ea face parte din fiinţa fiecărui membru al comunităţii creştine în parte. Este o familie mare în care preotul are cu adevărat rolul de părinte, iar credincioşii sunt cu toţii fiii săi duhovniceşti. De aici şi marea responsabilitate pe care preotul o are faţă de fiecare suflet ce îi este încredinţat spre păstorire. De aceea Parohia este şi trebuie să rămană în centrul atenţiei noastre, pentru că acolo se nasc viitorii episcopi, preoti, monahi şi monahii, acolo sunt credincioşii ce formează trupul Bisericii lui Hristos”, a spus IPS Părinte Mitropolit Irineu.

Prima conferinţă pastoral misionară din acest an a avut loc marţi, 12 ianuarie, cu preoţii din Protoieria Târgu Cărbuneşti. Seria conferinţelor preoţeşti de primăvară din Arhiepiscopia Craiovei va continua în această lună, după următorul program: marţi, 19 mai – Protoieria Craiova Nord, luni 25 mai – Protoieria Băileşti, judetul Dolj, iar marti, 26 mai – Protoieriile Târgu Jiu Nord şi Sud.

Comentarii Facebook


Știri recente