Conferință națională pe tema incluziunii sociale, la Palatul Patriarhiei

La Palatul Patriarhiei s-a desfășurat, astăzi, 29 mai 2013, o întâlnire de lucru în cadrul proiectului FORTE.

Au participat membri ai proiectului desfășurat de Federația Filantropia, dar și parteneri în domeniul incluziunii sociale.

Mai multe detalii a oferit pentru Radio TRINITAS părintele consilier patriarhal Dorel Moțoc, managerul proiectului FORTE: „Evenimentul de astăzi poartă titlul de conferință națională pe tema incluziunii sociale. Se derulează în cadrul Proiectului FORTE, vine într-o perioadă în care toate echipele locale au finalizat de expus și aprobat strategiile de implicare în domeniul social-filantropic, dar și în alte domenii de activitate socotite relevante de către centrele eparhiale. Și astăzi având și îmbogățirea primită în cadrul celor șase ateliere regionale la care au participat părinții consilieri de la mai multe sectoare de activitate de la toate eparhiile din țară împreună cu Administrația Patriarhală și punând în ordine toate informațiile dorim să vedem în ce măsură tot ceea ce am lucrat în cadrul Proiectului FORTE poate fi socotit o mărturisire continuă și actuală ca răspuns la multe probleme legate de teoretizarea acestui concept de incluziune socială”.

Întâlnirea s-a desfășurat în două etape, a mai adăugat părintele consilier Moțoc: „Conferința este structurată în două părți, se lucrează atât în plen cât și în grupuri de lucru. Cele patru grupuri de lucru sunt legate de necesitatea unui management organizațional pentru centrele eparhiale. Este o necesitate care a apărut în cadrul perioadei de evaluare din cadrul proiectului FORTE. Un alt modul este legat de educația incluzivă pentru toți și anume, pentru faptul că este un act de o deosebită valoare filantropică sprijinit de educație. Un alt modul este legat de provocările și oportunitățile lucrării diaconale în ziua de astăzi în contextul contemporan cu toate provocările la care suntem chemați să răspundem. Un alt modul foarte important este legat de faptul că noi trebuie să afirmăm că tot timpul Biserica în misiunea ei și în exprimarea ei socială trebuie să păstreze legătura vie dintre liturghie și filantropie centrată pe cuvântul Mântuitorului și pe exemplul pe care ni l-a dat Hristos de ceea ce înseamnă unitate dintre liturghie și filantropie”.

Comentarii Facebook


Știri recente