Conferinţa naţională „Dezvoltarea capacităţii instituţionale a Consiliului National al Dizabilităţii  din Romania” la Suceava

 

Protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilităţi a fost tema principală a conferinţei naţionale organizată luni, 17 mai 2016, la Suceava. La eveniment a participat Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor.

Lucrările conferinţei  s-au desfăşurat în două etape.

„ În prima parte, cei prezenţi au vizionat diferite clipuri publicitare pe tema responsabilităţii sociale faţă de persoanele cu dizabilităţi, în sprijinul integrării şi incluziunii lor sociale. Părintele consilier Petru Crăciun a oferit spre vizionare materialul  « Mila Iubirii » în care s-a făcut o trecere în revistă a tuturor asezămintelor pentru vârstnicii şi copiii din Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor  şi care fiinţează pe lângă biserici de parohie şi mănăstiri”, subliniază reprezentanţii Biroului de Presă al Eparhiei.

In partea a doua a conferinţei, centrele Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din Suceava şi Neamţ şi-au prezentat modul de activitate, reuşitele şi dificultăţile pe care le întâmpină.

Conferinţa a fost organizată de CNDR în parteneriat cu DGASPC Suceava, Consiliul Judeţean Suceava şi Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor.

Comentarii Facebook


Știri recente