Conferinţa naţională „Dezvoltarea capacităţii instituţionale a Consiliului National al Dizabilităţii  din Romania” la Suceava

 

Protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilităţi a fost tema principală a conferinţei naţionale organizată luni, 17 mai 2016, la Suceava. La eveniment a participat Înaltpreasfinţitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor.

Lucrările conferinţei  s-au desfăşurat în două etape.

„ În prima parte, cei prezenţi au vizionat diferite clipuri publicitare pe tema responsabilităţii sociale faţă de persoanele cu dizabilităţi, în sprijinul integrării şi incluziunii lor sociale. Părintele consilier Petru Crăciun a oferit spre vizionare materialul  « Mila Iubirii » în care s-a făcut o trecere în revistă a tuturor asezămintelor pentru vârstnicii şi copiii din Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor  şi care fiinţează pe lângă biserici de parohie şi mănăstiri”, subliniază reprezentanţii Biroului de Presă al Eparhiei.

In partea a doua a conferinţei, centrele Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din Suceava şi Neamţ şi-au prezentat modul de activitate, reuşitele şi dificultăţile pe care le întâmpină.

Conferinţa a fost organizată de CNDR în parteneriat cu DGASPC Suceava, Consiliul Judeţean Suceava şi Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Mănăstirea Popăuţi pe timbrele Romfilatelia

Romfilatelia introduce în circulație marți, 21 ianuarie a. c., o emisiune de mărci poștale tematică, din seria Orașele României, dedicată orașului Botoșani. Pe unul dintre timbrele emisiunii este prezentată mănăstirea Popăuţi, ctitorită de Sfântul Ştefan cel Mare în 1496.…