Conferința națională a preoților de penitenciare

La Mănăstirea „Măgura Ocnei” din Onești are loc, zilele acestea, conferința națională a preoților capelani din instituțiile subordonate Administrației Naționale a Penitenciarelor. Evenimentul a fost deschis cu Sfânta Liturghie, oficiată în biserica așezământului de Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. În cadrul slujbei, Pr. Florin Smarandi, coordonatorul preoților de penitenciare, a fost hirotesit iconom stavrofor.

La conferință au participat și Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, și Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului. Totodată, au fost prezente și oficialitățile locale și județene.

„Întrucât preotul capelan care se preocupă și coordonează activitatea preoților din penitenciarele din țară se află în jurisdicția Arhiepiscopiei Romanului și a Bacăului am decis și am binecuvântat ca această reuniune a preoților să se facă în unul din penitenciarele din județul nostru”, a declarat pentru TRINITAS TV Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul.

La finalul lucrărilor, participanții au vizitat Salina Târgu Ocna și s-au închinat în capela „Sfânta Varvara”. În continuare, la Școala Națională de pregătire a agenților de penitenciare de la Târgu Ocna s-a oficiat o slujbă de pomenire pentru cadrele și deținuții trecuți la Domnul.

Comentarii Facebook


Știri recente