Conferinţă la Dorohoi | Ca să putem ține candela aprinsă este necesar să avem o credință autentică

conferinta tineri tineti candela aprinsa pr mihail daniliuc (14)

Egumenul schitului Vovidenia-Neamţ a conferenţiat joia aceasta la Seminarul Teologic Sf. Ioan Iacob din Dorohoi, informează  Dumitru-Dan Zăhărescu, coordonator al Cercului de Spiritualitate Aleph.

Arhim. Mihail Daniliuc a vorbit elevilor despre importanţa păstrării şi valorificării credinţei autentice, precum şi despre datoria tinerilor de a mărturisi pe Hristos în lume. Un alt aspect aprofundat de pr. Mihail a vizat frumuseţile şi exigenţele slujirii preoţeşti.

Evenimentul din 6 aprilie 2017 s-a desfăşurat sub auspiciile temei: „Tineri, ţineţi candela aprinsă!“

M-am bucurat de titlul ales de frățiile voastre, „Tineri, ţineţi candela aprinsă!”. Este firesc să ne întrebăm cum putem ține candela aprinsă, căci am înțeles că nu poate să ardă candela, dacă nu avem untdelemn. Ca să putem ține candela aprinsă este necesar să avem o credință autentică, nu doar una declarativă, a evidenţiat părintele Daniliuc.

În partea a doua a conferinţei, Egumenul schitului Vovidenia-Neamţ a oferit răspuns tuturor întrebărilor adresate de elevii prezenţi.

Conferința s-a desfășurat în sala de festivităţi Pimen Mitropolitul la iniţiativa Clubului Aleph şi a Consiliului Şcoalar al Elevilor din Seminarul dorohoian.

Rețeaua Aleph a Seminarului Teologic din Dorohoi a luat fiinţă în octombrie 2012 și cuprinde cluburi de literatură, jurnalism, muzică folk și teatru.

 

Comentarii Facebook


Știri recente