Conferinţă la Biserica „Înălţarea Domnului” şi „Sfântul Nicolae” din Sibiu

Preasfinţitul Părinte Daniil, Episcopul Ortodox Român al Daciei Felix, a conferenţiat miercuri, 20 aprilie 2016, la Biserica Înălţarea Domnului şi Sfântul Nicolae din Sibiu, informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Sibiului. Tema conferinţei a fost “Transcendenţa şi imanenţa sărbătorilor”.

În prelegerea sa, Preasfinţitul Părinte Daniil a subliniat caracterul duhovnicesc al sărbătorilor creştine, care depăşeşte în importanţă înţelesul mundan al acestor zile de praznic.

În cadrul întâlnirii, Preasfinţia Sa a prezentat credincioşilor şi preoţilor cartea sa intitulată “Epicleze”. De asemenea, ierarhul a răspuns la multe dintre întrebările venite din partea publicului, atât despre tema prezentată, cât şi despre alte lucruri legate de viaţa spirituală a oamenilor.

“Această conferinţă este pentru tinerii care au venit în număr mare, dar şi pentru ceilalţi credincioşi, un eveniment benefic în această perioadă, când toţi ne pregătim prin post, prin asceză, iertare şi fapte bune pentru Sfintele Paşti. Preasfinţitul Părinte Daniil a subliniat importanţa postului, a Învierii Domnului în viaţa credincioşilor”, ne-a spus pr. Achim Băcilă, paroh la Biserica “Înălţarea Domnului şi Sfântul Nicolae”.

***

Seara duhovnicească a fost al doilea eveniment organizat de Parohia Mihai Viteazul I în cadrul unui amplu proiect religios şi cultural de a invita ierarhi, profesori de Teologie, mari duhovnici, oameni de cultură, jurnalişti şi editori de carte, pentru a dezbate diferite teme. Şirul întâlnirilor a fost deschis pe 23 martie 2016, când invitat a fost Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, iar reprezentanţii Asociaţiei “Viaţa la pozitiv” au lansat proiectul “Preţuieşte cartea!”, dedicat elevilor fără posibilităţi materiale.

Comentarii Facebook


Știri recente