Conferinţă la Arad despre Sfântul Nectarie, Filocalicul

În Sala Ferdinand a Primăriei Aradului a avut loc joi, 10 martie 2016, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, o conferință susţinută de Părintele Agapie Corbu, starețul Schitului Buna Vestire din Almaș (județul Arad), după cum ne-a precizat Arhim. Teofan Mada, vicar eparhial, coordonator de proiect.

Tema evenimentului, Sfântul Nectarie, Filocalicul, a fost în relație directă cu dinamica generală a manifestărilor Filocalia.

Părintele Agapie a abordat subiecte inedite precum dimensiunea filocalică a Bisericii, principiile caracteristice ale Filocaliei la Sf. Nectarie, opera sa teologică, aspectele eclesial-liturgice ale gândirii filocalice a Sf. Nectarie. De asemenea, a evidențiat și câteva principii de pedagogie pastorală definitorii pentru Sfântul Nectarie: iubirea, principiu universal al pedagogiei eclesiale, și atitudinea lucidă (de discernământ) și nu critică față de alte valențe religioase și culturale ale vremii sale.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…