Conferință Internațională organizată la Roma de Comunitatea Sant Edigio

Reprezentați ai Bisericilor Ortodoxe și ai Bisericii Catolice vor participa de mâine, 4 mai, până joi, 6 mai, la Roma, Italia, la Conferința Internațională, organizată de Comunitatea Sant Edigio.

Biserica Ortodoxă Română va fi reprezentată de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, informează Radio TRINITAS.

Mai multe detalii despre această întâlnire aflăm de la Înaltpreasfințitul Sa: „Vom încerca să argumentăm din punct de vedere teologic, dar și practic care sunt fundamentele iubirii față de semeni și cum se desfășoară lucrarea aceasta în cadrul Bisericii. Eu voi prezenta în partea teologică fundamentarea temei ‘Liturghie și Filantropie, daruri ale Duhului Sfânt’. Congresul se va desfășura pe secțiuni. Prima secțiune se intitulează: ‘Caritatea, fundament spiritual al viitorului’, a doua secțiune: ‘Cine iubește pe Dumnezeu, iubește pe săraci’, a treia secțiune: ‘Calea carității’, iar cea de-a patra secțiune: ‘Trăirea carității în oraș’. În același timp sunt și mărturii din diferite Biserici ale aplicării acestei teologii, a acestei îndatoriri a noastre de a ne îngriji de cei sărmani”.

Comentarii Facebook


Știri recente