Conferință internațională la Roma, organizată de Comunitatea Sant Egidio

Reprezentați ai Bisericii Ortodoxe și ai Bisericii Catolice participă zile acestea, la Roma, la Conferința Internațională cu titlul „Săracii sunt comoara prețioasă a Bisericii – Ortodocși și Catolici pe drumul carității”. Evenimentul este organizat de Comunitatea Sant Egidio și reunește reprezentanți ai Bisericilor din întreaga lume.

Biserica noastră este reprezentată de o delegație condusă de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului. Mai multe detalii despre această Conferință aflăm de la Înaltpreasfinția Sa: „Manifestarea aceasta are un rol deosebit în a uni acțiunea celor două Biserici. Însă nu atât din punct de vedere teologic pentru că împărtășim aceleași principii teologice, iar temeiurile scripturistice și cele teologice trebuie implementate practic prin aceste instituții pe care Biserica le are și le coordonează. Se știe că nu există două Liturghii, ci una singură, ca slujire lui Dumnezeu și a semenului așa cum iubirea față de Dumnezeu este completată cu iubirea față de semeni”.

Alte informații despre întâlnire a oferit pentru Radio TRINITAS, Preasfințitul Siluan, Episcopul românilor ortodocși din Italia: „În cadrul acestei conferințe intervin ierarhi ortodocși și catolici, în special ierarhi ortodocși din România, din Bielorusia și din Ucraina și ierarhi de seamă catolici și alte personalități ale Comunității din Sant Egidio. În cadrul subtemei ‘Cine-L iubește pe Dumnezeu, iubește săracii’, se va da citire prezentării pregătite de Înaltpreasfințitul Mitropolit Iosif al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei occidentale și Meridionale pe tema ‘Monahismul și săracii’. Această lucrare începe printr-o prezentare a monahismului în care se subliniază caracterul importanței pe care îl are votul sărăciei în cadrul monahismului”.

Comunitatea Sant’Egidio este o organizație laică înființată în anul 1968 și recunoscută de Sfântul Scaun în 1986, informează TRINITAS TV. Ea a fost inițiată de un grup de tineri ca asociație cu scopuri umanitare, în special asistență în căminele de bătrâni, în orfelinate, grădinițele și școlile de la periferia marilor orașe.

Comentarii Facebook


Știri recente