Conferință internațională la Mănăstirea Patriarhală Balamand, Liban, cu ocazia împlinirii a 1260 de ani de la trecerea la Domnul a Sfântului Ioan Damaschin

Cu ocazia împlinirii a 1260 de ani de la trecerea la Domnul a Sfântului Ioan Damaschin, Patriarhia Antiohiei și a întregului Orient organizează în perioada 1-4 decembrie, cu binecuvântarea Sanctității Sale Ignatius IV, Patriarhul Antiohiei, Conferința internațională de teologie ‘Sf. Ioan Damaschin: Teologie, Icoană și Melodie’. Structurat în șase secțiuni (Istorie și Prezent; Biblie și Liturghie; Muzică, Liturghie și Propovăduire; Dogmă și Icoană; Istoria Recepției; Teologie Contemporană), evenimentul se desfășoară la Mănăstirea Balamand, fiind organizat de Institutul de Teologie ‘Sf. Ioan Damaschin’ din cadrul Universității Balamand din Tripoli, Liban.

La Conferința ‘Sf. Ioan Damaschin: Teologie, Icoană și Melodie’ sunt prezenți și Pr. Prof. Dr. Ștefan Buchiu, decanul Facultății de Teologie din București, care a susținut lucrarea cu titlul ‘Recepția teologiei iconologice a Sf. Ioan Damaschin în teologia ortodoxă românească contemporană’ și Pr. Prof. Dr. Viorel Sava, decanul Facultății de Teologie din Iași, care a susținut lucrarea ‘Caracterul hristologic al iconologiei Sf. Ioan Damaschin’. Au mai conferențiat IPS Basilios de Akkar, Arhim Isaac Barakat, Pr. Patrick O`Grady, Daniel Ayuch, Pr. John Laty, Pr. Damaskinos Keedi, Pr. Bassam Nassif, Pr. Nicolas Abou Mrad, Fadi Georgi, Michel Stavrou, Pablo Argarate, Pr. Georges Massouh, Marlene Kanaan, Christos Arambatzis, Karl Pinggera, Ramy Wannous, Pr. Nicolas Loudoovikos și Pr. Dimitri Bathrellos.

Conferința ‘Sf. Ioan Damaschin: Teologie, Icoană și Melodie’ se încheie astăzi cu un festival de muzică bizantină care va începe la ora 18.

Comentarii Facebook


Știri recente

Săptămâna în imagini: 20 – 26 mai 2024

Sfinții Împărați Constantin și Elena sunt sărbătoriți cu mare evlavie în lumea ortodoxă, fiind considerați ocrotitorii creștinilor și ai Bisericii. Cu această ocazie, multe biserici din întreaga lume și-au sărbătorit hramul, una dintre ele fiind…