Conferinţa internaţională „Educația religioasă între radicalism și toleranță”, la Bucureşti

Până duminică se desfășoară în București Conferința internațională Educația religioasă între radicalism și toleranță, informează Trinitas Tv. Deschiderea oficială a avut loc în această dimineață la Palatul Parlamentului în prezența Președintelui Camerei Deputaților, dar și ai reprezentanților Președinției și Guvernului României. La eveniment au participat academicieni, profesori universitari și experți din țară și din străinătate. Președintele României, Klaus Iohannis, a  transmis cu acest prilej un mesaj.

Evenimentul s-a desfășurat sub înaltul patronaj al Președintelui Camerei Deputaților, cu sprijinul Secretariatului de Stat pentru Culte, al Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice și al Ambasadei Austriei.

Conferința este organizată printr-un parteneriat de colaborare între Universitatea din Viena și Universitatea din București.

Un sprijin important în organizare a fost acordat de Facultatea de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul și Centrul de Studii și Documentare Societate, Drept, Religie din București.

La conferință participă profesori universitari și specialiști din peste 10 țări, dar și reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe Române, reprezentanți ai comunităților evreiești și islamice din România.

Foto: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente