Conferință în Protopopiatul Tinca, Eparhia Oradiei

 

O nouă conferinţă preoţească semestrială a avut loc joi, 12 mai 2016, în Episcopia Oradiei, de această dată în Protopopiatul Tinca. Ca şi la celelalte protoierii din cuprinsul Eparhiei Oradiei, întâlnirea de la Tinca s-a desfășurat cu binecuvântarea și în prezența Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, şi a avut tema Anul omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox”.

Întrunirea preoţilor din Protopopiatul Tinca a fost precedată de Sfânta Liturghie și slujba de Te Deum, săvârşite în biserica parohială „Sfântul Ierarh Nicolae” din Tinca de către un sobor format din: părintele Protoiereu Cristian Rus, consilier cultural şi relaţii mass-media la Centrul eparhial, părintele Protoiereu Vasile Popa, protopopul Tincăi, părintele Simion Goga, inspector pentru cateheză parohială în cadrul Episcopiei Oradiei şi părintele Mihai Ninel Iancu, parohul bisericii din Tinca. Apoi, întregul cler prezent s-a deplasat la sediul Protopopiatului Tinca unde, în sala de şedinţe, s-a trecut la desfăşurarea lucrărilor conferinţei.

„Protopopul Vasile Popa a rostit cuvântul de deschidere, subliniind importanţa şi actualitatea temei conferinţei, mulţumind Preasfinţitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, pentru arhiereasca binecuvântare de desfăşurare a conferinţei, pentru prezență şi pentru aleasa purtare de grijă pe care o arată în permanenţă faţă de clerul şi credincioşii din parohiile Protopopiatului Tinca”, după cum subliniază pr. Călin Popa, de la Biroul de Presă al Eparhiei.

La final, Preasfințitul Părinte Sofronie a adresat un cuvânt de binecuvântare pentru toți preoții prezenți, adresând îndemnul de continuare și sporire a misiunii pastorale în rândul copiilor și al tinerilor din parohiile Protopopiatului Tinca.

Comentarii Facebook


Știri recente