Conferință în Parohia „Pogorârea Duhului Sfânt” din Windsor, Canada. La eveniment au fost prezenți credincioși a două parohii românești din localitate

Parohia Ortodoxă Română Pogorârea Duhului Sfânt din Windsor a fost găzduit marți, 3 octombrie 2017, conferința intitulată Stil de viață ortodox. Aceasta a fost susținută de Virgiliu Gheorghe. La eveniment au participat credincioși din cele două parohii românești din Windsor, precum și din Detroit.

În cadrul expunerii sale, cunoscutul autor a evidențiat, printre altele, faptul că permanenta căutare a lui Dumnzeu în ortodoxie nu este o chestiune stearpă, rațională și raționalistă, transmite Alexandru Popovici din partea Mitropoliei Ortodoxe Române a celor două Americi.

Stilul de viață ortodox implică tot ceea ce ține de viața omului contemporan, a omului din biserică. Căutarea lui Dumnzeu în ortodoxie nu este o chestiune stearpă, rațională și raționalistă, este un act care aduce foarte multă bucurie și pace. Ca să fii ortodox trebuie să ai o identitate ortodoxă, iar această identitate trebuie să fie bazată pe familie, a arătat Virgiliu Gheorghe în expunerea sa.

După susținerea prezentării a urmat o sesiune de întrebări referitoare la tema conferinței, dar și la modalitățile educării sănătoase a copiilor din perspectiva credinței ortodoxe.


Virgiliu Gheorghe este biofizician, doctor în bioetică și vicepreședintele Institutului de Cercetări Psihosociale și Bioetică București. Este autor al mai multor volume științifice.

Prezența sa în S.U.A. și Canada este prilejuită de participarea la Conferința Tinerilor Ortodocși (ROYA) cu sprijinul Mitropoliei Ortodoxe Române a celor două Americi și a Episcopiei Ortodoxe Române din Canada.

În perioada următoare, cunoscutul autor va susține conferințe religioase și în Parohiile: Sfânta Treime din Troy, Michigan, Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Dearborn Heights, Michigan precum și Toți Sfinții din Toronto, Ontario.

Foto credit: Episcopia Ortodoxă a Canadei

Comentarii Facebook


Știri recente