Conferință în Arhiepiscopia Târgoviștei. IPS Nifon a evidențiat rolul pastoral al icoanei în cultul Bisericii

IPS Mitropolit Nifon a prezidat în 6 iulie 2017 Conferința pastoral-misionară cu tema Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor și al pictorilor bisericești, pentru preoții din protoieriile Târgovişte Sud şi Găești.

Evenimentul a avut loc la Centrul Internaţional de Conferinţe al Universităţii Valahia din Târgovişte, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În cuvântul său, Înaltpreasfinția Sa a aprofundat contextual misionar contemporan, dar și fundamentele teologiei icoanei în Ortodoxia românească, evidențiind deosebitul rol pastoral al icoanei în cultul Bisericii.

Referatele au fost susținute de: Pr. Gabriel Eftemie (Ion Luca Caragiale Protoieria Târgovişte Sud), Pr. Marian Lincă (Parohia Ionești, Protoieria Găești) și Pr. Ștefan Nica (Parohia Butoiu de Sus, Protoieria Găești). Prelegerile au subliniat elementele principale ale iconografiei ortodoxe, personalitatea iconarului și a pictorului bisericesc în misiunea-pastorală a Bisericii, precum și diferite aspecte ale temei evenimentului, din perspectivă liturgică, catehetică și educațională.

În perioada următoare va avea loc conferința și pentru preoții din Protoieria Titu care va încheia ciclul conferințelor pastoral-misionare din Arhiepiscopie Târgoviștei, din acest semestru.

Comentarii Facebook


Știri recente