Conferinţa „Frumuseţea vieţii de familie“, la Iaşi

Familia este un aşezământ dumnezeiesc şi temelia vieţii de obşte, a mărturisit coordonatorul Departamentului Pro Vita al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, pr Radu Brânză, în cadrul conferinţei „Frumuseţea vieţii de familie“. Evenimentul a avut loc joi, 10 martie 2016, în cadrul manifestărilor „Luna pentru viaţă“ – 2016, la sediul Protopopiatului Botoşani, informează site-ul doxologia.ro.

În cadrul evenimentului, Preotul Radu Brânză a explicat a vorbit despre rolul familiei în societate menţionând că aceasta este locaş de odihnă pentru Dumnezeu.

„Viaţa de familie este frumoasă pentru că dai naştere copiilor, te bucuri de ei, de fericirea lor, să-i vezi mari, când îi duci la şcoală, când ajung la liceu, când termină liceul şi ajung oameni de folos pentru ţară şi pentru biserică. Familia este un aşezământ dumnezeiesc şi temelia vieţii de obşte. Ea se întemeiază prin căsătorie, adică prin legătura dintre bărbat şi femeie, binecuvântată de Dumnezeu în faţa Sfântului Altar. Această legătură răsare din imboldul firesc sădit de Dumnezeu în om. «De aceea, va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa şi se va uni de femeia sa şi vor fi amândoi un trup» (Facerea 2, 24)“, a reliefat preotul Radu Brânză.

„Viaţa în familie este frumoasă“

Ca argument pentru încurajarea întemeierii de familii, părintele Radu Brânză a menţionat faptul că necazurile şi supărările nu trebuie să oprească bucuriile vieţii:Trebuie să mergem mai departe şi să luăm ce e frumos din viaţă, iar ca motivaţie, copiii sunt într-adevăr un dar de la Dumnezeu. Cu adevărat viaţa în familie este frumoasă atunci când există dragoste şi înţelegere, pentru că dacă există, atunci există copiii frumoşi şi poate şi mulţi. În copii există esenţa, scopul şi frumuseţea vieţii de familie“.

La final a urmat un program artistic susţinut de Corul „Glasul credinţei“, înfiinţat la iniţiativa tinerilor de la Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul“ din municipiul Botoşani, implicaţi în Proiectul catehetic „Biserica şi Şcoala din sufletul meu“.

Comentarii Facebook


Știri recente