Conferința Episcopilor Ortodocși din Germania reunită la München

Membrii Conferinței Episcopilor Ortodocși din Germania s-au întâlnit în ședință de lucru la München în perioada 5 – 7 martie 2017, informează Pr. Alexandru Nan, Protoiereul Protopopiatului Ortodox Român al Bavariei.

Lucrările ședințelor au fost prezidate de  Înaltpreasfințitul Părinte Augustin, Mitropolitul Germaniei și Exarh al Europei Centrale, din partea Patriarhiei Ecumenice.

La această sesiune de primăvară Biserica Ortodoxă Română a fost reprezentată de Înaltpreasfințitul Părinte Serafim, Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord și de Preasfințitul Părinte Sofian Brașoveanul, Episcop vicar al Eparhiei.

În Duminica Ortodoxiei Episcopii ortodocși din Germania, au oficiat împreună Sfânta Liturghie în catedrala rusă a Noilor Mucenici și Mărtusitori ai Rusiei din München. În aceeași zi, episcopii au participat la Întâlnirea corurilor ortodoxe din München, eveniment ajuns la a treisprezecea ediție.

Luni, 6 martie, episcopii s-au adunat în Ședință de lucru la biserica sârbă din München. Între temele aflate pe ordinea de zi, una dintre cele mai importante a fost situația învățământului religios ortodox din cele șaisprezece landuri ale Germaniei.

Marți, 7 martie, episcopii au avut o întâlnire cu profesorii și studenții Facultății de Teologie Ortodoxă din München.

Episcopii au subliniat importanța existenței unei facultăți ortodoxe în marele centru universitar, fiind singura universitate din Europa de Vest care adăpostește o Facultate Ortodoxă.

În cadrul întâlnirii, au fost prezentate activitățile facultății, corpul profesoral și perspectivele pentru studenții care finalizează cursurile acesteia.

***

Conferința Episcopilor Ortodocși din Germania (Orthodoxe Bischofskonferenz in Deutschland) a fost constituită în anul 2010, în urma recomandărilor făcute la a IV-a Conferință Preconciliară Panortodoxă de la Chambésy, Elveția.

Întrunirea acestor conferințe, cu scopul de a manifesta unitatea și cooperarea între Biserici, a fost aprobată de Sfântul și Marele Sinod, prin documentul privitor la Diaspora Ortodoxă.

Comentarii Facebook


Știri recente