Conferința episcopilor ortodocși din Benelux

Episcopii ortodocși din Belgia, Olanda și Luxemburg participă, zilele acestea, la Bruxelles la cea de-a III-a întâlnire a Conferinței Episcopilor din Benelux. Întrunirea se desfășoară la Sediul Arhiepiscopiei Ortodoxe Grecești pentru Belgia, Olanda și Luxemburg. Biserica Ortodoxă Română este reprezentată de Înaltpreasfințitul Părinte Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale și Meridionale.

Mai multe informații a oferit pentru TRINITAS TV, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Iosif: ‘Pe ordinea de zi au fost comisiile pe care Conferința Episcopală le-a înființat, și anume: Comisia pentru dialog interbisericesc, Comisia Ecumenică, Comisia pentru învățământ, Comisia Pastorală, pentru cateheză, media, pentru tineret și studenți, precum și o comisie pentru comunicații. De asemenea, s-a înființat și pentru Olanda o Comisie interortodoxă care sub îndrumarea episcopului Atenagora se va ocupa de relația cu statul olandez, dar și de relația cu celelalte biserici și culte creștine și de relațiile interreligioase. Totodată, a fost înființată și o Comisie pentru Luxemburg care se ocupă de relațiile cu statul luxemburghez și cu celelalte biserici’.

Fiecare comisie va trebui să propună, în cadrul conferinței, diverse teme de dezbatere, în raport cu nevoile actuale ale societății.

‘Este mare nevoie astăzi în Belgia, Olanda și Luxemburg de prezența Bisericii Ortodoxe și în școli, acolo unde poate să își educe copiii botezați în Biserica Ortodoxă în credința ortodoxă, în penitenciare și în spitale. De asemenea, în universitățile din Belgia, mai ales la Bruxelles sunt mulți studenți ortodocși din diferite țări cu majoritatea populației ortodoxă și ei având nevoie de o prezență cât mai apropiată a preotului și a parohiilor în centrele universitare’, a mai spus Înaltpreasfințitul Părinte Iosif.

Prima Conferință a episcopilor ortodocși din Benelux a avut loc în anul 2010.

Comentarii Facebook


Știri recente