Conferința Episcopilor Ortodocși din Benelux

Episcopii ortodocși din Belgia, Olanda și Luxemburg au participat la Bruxelles, vreme de două zile, la ce-a de-a doua întâlnire a Conferinței Episcopilor din Benelux. Conferința s-a desfășurat la Sediul Arhiepiscopiei Ortodoxe Grecești pentru Belgia, Olanda și Luxemburg, după cum ne informează TRINITAS TV. Biserica Ortodoxă Română a fost reprezentată de Înaltpreasfințitul Părinte Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale și Meridionale.

‘Întâlnirea a avut ca temă de discuție crearea comisiilor acestei conferințe episcopale. Vor fi pentru început cinci comisii: o comisie pentru dialog intercreștin și intereligios, o comisie pentru învățământ, o comisie pentru tineret, o comisie pastorală și o comisie pentru media. În fiecare din această comisie fiecare eparhie va fi reprezentată de un delegat’ a prezecizat Înaltpreasfinția Sa

Următoarea conferință va avea loc în luna septembrie.

‘Spre deosebire de Franța unde avem întâlniri ale Adunării Episcopale în fiecare lună, aici vom avea cea de-a treia întâlnire abia în luna septembrie, timp în care va trebui să organizăm comisiile, să numim delegații și să vedem care ar fi cea mai bună soluție pentru a găsi, pentru lumea occidentală unde creștinii ortodocși sunt minoritari, o punte de dialog cu ceilalți creștini, dar mai ales să devenim misionari în lumea secularizată în care trăim’, a mai spus ÎPS Părinte Iosif.

Întrunirea Conferinței Episcopale Ortodoxe a Beneluxului s-a încheiat astăzi.

Comentarii Facebook


Știri recente