Conferinţa „Educația pentru viață, în Hristos și în Biserică” în cadrul „Zilelor Melchisedec Ștefănescu” de la Bacău

Conferința cu tema: „Educația pentru viață, în Hristos și în Biserică”, susținută de părintele  prof. dr. Constantin Necula de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Andrei Șaguna” din Sibiu s-a desfășurat sâmbătă, 14 mai 2016, în Protopopiatul Buhuși, la parohia Bărcu-Goșmani. În prezența și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, întâlnirea a fost organizată în contextul „Anului omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox” și al manifestărilor „Zilele Melchisedec Ștefănescu”, ediția a XVI-a, din cadrul Arhiepiscopiei.

Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a săvârșit slujba de Te Deum şi a subliniat în cuvântul de învățătură bucuria pascală.

„Conferinţa <<Educația pentru viață, în Hristos și în Biserică>> susținută în Parohia Bărcu-Goșmani, a fost o încununare a Proiectului Național << Nu uita că ești român >> , expoziție-concurs de artă plastică, ediția a VIII-a și s-a bucurat de prezența Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului”, subliniază reprezentanţii Biroului de Presă al Eparhiei.

Expoziția lucrărilor acestui proiect a avut loc în foișorul din curtea bisericii parohiale unde s-a desfășurat și partea a doua a întâlnirii în care părintele Constantin Necula alături de părintele Protopop Vasile Cozma și părintele paroh Gheorghe Ursache au susținut tema conferinței și au răspuns întrebărilor adresate de participanți.

„Ziua s-a încheiat cu recitarea unei strofe din meditația lirică la duminica reintegrării lui Toma din volumul << Creație și re-creație >> a Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, prin care părintele Protopop Vasile Cozma a mulțumit Înaltpreasfinției Sale pentru binecuvântarea dată acestui eveniment și a menționat că părintele profesor va poposi și cu alte ocazii în Protopopiatul Buhuși”, afirmă reprezentanţii Biroului de Presă al Eparhiei.

Comentarii Facebook


Știri recente