Conferinţa „Educația pentru viață, în Hristos și în Biserică” în cadrul „Zilelor Melchisedec Ștefănescu” de la Bacău

Conferința cu tema: „Educația pentru viață, în Hristos și în Biserică”, susținută de părintele  prof. dr. Constantin Necula de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Andrei Șaguna” din Sibiu s-a desfășurat sâmbătă, 14 mai 2016, în Protopopiatul Buhuși, la parohia Bărcu-Goșmani. În prezența și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, întâlnirea a fost organizată în contextul „Anului omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox” și al manifestărilor „Zilele Melchisedec Ștefănescu”, ediția a XVI-a, din cadrul Arhiepiscopiei.

Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a săvârșit slujba de Te Deum şi a subliniat în cuvântul de învățătură bucuria pascală.

„Conferinţa <<Educația pentru viață, în Hristos și în Biserică>> susținută în Parohia Bărcu-Goșmani, a fost o încununare a Proiectului Național << Nu uita că ești român >> , expoziție-concurs de artă plastică, ediția a VIII-a și s-a bucurat de prezența Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului”, subliniază reprezentanţii Biroului de Presă al Eparhiei.

Expoziția lucrărilor acestui proiect a avut loc în foișorul din curtea bisericii parohiale unde s-a desfășurat și partea a doua a întâlnirii în care părintele Constantin Necula alături de părintele Protopop Vasile Cozma și părintele paroh Gheorghe Ursache au susținut tema conferinței și au răspuns întrebărilor adresate de participanți.

„Ziua s-a încheiat cu recitarea unei strofe din meditația lirică la duminica reintegrării lui Toma din volumul << Creație și re-creație >> a Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, prin care părintele Protopop Vasile Cozma a mulțumit Înaltpreasfinției Sale pentru binecuvântarea dată acestui eveniment și a menționat că părintele profesor va poposi și cu alte ocazii în Protopopiatul Buhuși”, afirmă reprezentanţii Biroului de Presă al Eparhiei.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

6 sate în care să-ți petreci Crăciunul

Tradiții, peisaje unice și mănăstiri monument istoric, toate acestea reprezintă doar câteva din motivele pentru care ar trebui ca sărbătorile de iarnă să fie petrecute în vatra satului. Pentru a omagia toate aceste elemente definitorii…