Conferinţă duhovnicească la Galaţi, cu un invitat special

În calendarul manifestărilor cultural-misionare ale Arhiepiscopiei Dunării de Jos din Postul Mare s-a numărat şi organizarea, în seara zilei de 19 aprilie 2016, a conferinţei duhovniceşti intitulată „Binele şi Bunătatea – câteva locuri din Filocalie şi unele date recente din neuroştiinţe despre roadele spirituale şi beneficiile medicale ale bunătăţii”, susţinută de diac. prof. dr. Sorin Adrian Mihalache,  de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae”din Iaşi.

Evenimentul s-a desfăşurat în Amfiteatrul „Prof. univ. ing. Constantin Năstase” din cadrul Facultăţii de Inginerie a Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi.

Dezbaterile au fost deschise de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care a creionat în câteva cuvinte principalele repere culturale şi ştiinţifice din viaţa şi activitatea invitatului. Conferenţiarul a dezvoltat tema propusă la frontiera dintre ştiinţă şi teologie, subliniind aportul neuroştiinţelor pentru înţelegerea diferitelor stări sufleteşti, a dificultăţilor vieţii şi a momentelor de derută şi cădere cu care se confruntă omul modern.

Conferinţa s-a încheiat cu o serie de întrebări adresate invitaţilor de către publicul prezent în sală.

Evenimentul a fost rodul cooperării  dintre Arhiepiscopia Dunării de Jos, Asociația Părinți pentru Ora de Religie și Asociația Studenților Creștini Ortodocși din România, filiala Galați, Asociaţia „Ortodoxia Tinerilor” şi ProVita Galaţi.

 

Comentarii Facebook


Știri recente