Conferință duhovnicească la Arad

La Filarmonica de Stat din Arad, marți, 25 martie 2014, de la ora 18:00, se va desfășura conferința Euharistia, Viața duhovnicească și Muntele Athos susținută de Părintele Hrisostom Stamoulis, decanul Facultății de Teologie din Tesalonic, Grecia. Intrarea este liberă.

De asemenea, în cadrul programului Hristos în cetate, Prof. Hrisostom Stamoulis va susține o conferință publică numită Sfânta Euharistie în spiritualitatea ortodoxă. Tema evaluează contribuția insuficient sau deloc cunoscută a Sfântului Chiril al Alexandriei la renașterea filocalică inițiată de Sfântul Nicodim Aghioritul și de Sfântul Macarie Notara, episcopul Corintului.

Hrisostom Stamoulis (n. 1964) este un reputat profesor al Facultății de Teologie Ortodoxă din Tesalonic – Grecia, unde ocupă și funcția de director al departamentului Teologie. A studiat la facultățile de teologie din cadrul universităților din Salonic, Belgrad și Durham – Anglia. Succesul său didactic și științific se datorează faptului că promovează un tip de dialog original al Bisericii cu societatea, în cadrul căruia operele Sfinților Părinți întâlnesc cele mai prestigioase capodopere ale culturii universale și chiar domenii ale științei. Poezia, literatura, în general, muzica, filmul sau fizica fac casă bună cu scrierile marilor Părinți și teologi din vechime sau contemporani. Teologul perspicace și realist, iubit deopotrivă de tinerii săi studenți și de mai vârstnicii colegi de breaslă pentru modul empatic de a discuta despre problemele lumii contemporane este dublat de un artist de o mare sensibilitate. Absolvent al Conservatorului de Stat din Tesalonic, este compozitor al unor arii muzicale care îmbină melosul bizantin cu muzica grecească tradițională. Este și dirijor al coralei bisericești și al orchestrei de tineri „Sfântul Ioan Hrisostom” din Tesalonic.

Comentarii Facebook


Știri recente