Conferinţă despre Sfântul Efrem Sirul la Craiova

Profesorul Martin Tamcke de la Facultatea de Teologie din Göttingen a susţinut recent, la Facultatea de Teologie din Craiova, prelegerea cu titlul „Sfântul Efrem Sirul şi fundamentul nevăzut al credinţei”, informează Arhid. Ioniţă Apostolache.

04

Facultatea de Teologie din Craiova a primit vizita profesorului Martin Tamcke. Însoţit de un grup de studenţi şi doctoranzi, cunoscutul specialist în sirologie a vizitat mai întâi Centrul de restaurare şi vizualizare. Întâlnirea cu profesorii şi studenţii teologi craioveni a avut loc în Sala „Sfântul Antim Ivireanul”, unde a fost prezentată prelegerea „Sfântul Efrem Sirul şi fundamentul nevăzut al credinţei”.

O teologiei a simbolului şi tainei dumnezeieşti

Temeinic cunoscător al teologiei efremiene, profesorul Tamke a suprins cele mai importante aspecte din viaţa şi opera sfântului, realizând o veritabilă sinteză a gândirii acestuia. Traducerea din limba germană a fost asigurată de Cătălin Popa, ucenic al profesorului Tamke şi doctor al Universităţii germane din Göttingen.

La final, profesorii de teologie craioveni au oferit mai multe daruri pentru oaspeţii germani din partea Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei.

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente