Conferinţă la Hereşti (jud. Giurgiu) despre rolul preotului în educaţia tinerilor

În ziua de pomenire a  Sfântului Grigorie Dascălu, Mitropolitul Țării Românești (22 iunie 2016) la Hereşti, jud. Giurgiu, a avut loc, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, conferința pastoral-misionară de primăvară a preoților din protopopiat.

Evenimentul a debutat cu oficierea slujbei de sfințire a noului sediu al Protoieriei Herești, oficiată de un sobor de preoți: Arhim. Teodor Șerban, Vicar Eparhial, Arhim. Mihail Muscariu, Exarhul Mănăstirilor din Eparhia Giurgiului, Părintele Alexandru Ștefan, secretar eparhial, părintele Podaru Mihăiță, consilier pentru patrimoniu și părintele Oprea Robertino-Aristide, protoiereu al Protopopiatului Herești.

În deschiderea lucrărilor conferinței, Preacuviosul Părinte Arhim. Teodor Șerban a arătat necesitatea implicării active a preotului în educația tinerilor de astăzi, cu scopul de a-i pregăti să facă față noilor provocări ale lumii contemporane.

Este necesar să constientizăm faptul că viitorul clerului în societatea românească depinde de modul în care fiecare preot își îndeplinește îndatoririle pastoral-misionare și educaționale în interiorul parohiei, la nivelul comunității pe care o păstorește, a afirmat părintele Teodor Șerban.

De asemenea, preoții au fost îndemnați să păstreze o strânsă legătura cu școala din parohiile pe care le păstoresc.

Biserica și școala sunt două instituții atât de apropiate ca funcție, încât este imposibil să slujești în Biserică și să faci abstracție de școală și invers, să faci parte din instituția școlii și să faci abstracție de Biserică. Amândouă au în vedere omul: Biserica se ocupă de mântuirea omului, iar școala de instruirea lui. Dar nu există mântuire fără cunoaștere și cunoaștere fără instruire a subliniat părintele Oprea Robertino, Protoiereu al Protopopiatului Herești.

Totodată, au fost susținute mai multe referate care abordează principalele elemente ale educaţiei creştine a tineretului creștin ortodox în societatatea de astăzi, unde au avut loc intervenții ale preoților cu privire la temele prezentate.

La final, preoții au primit din partea Chiriarhului mai multe publicații apărute la Editura Eparhială.

 

Comentarii Facebook


Știri recente