Conferință despre Maica Domnului la Craiova, cu invitați din India și Polonia

Conferinţa „Maica Domnului în Tradiţia Bisericii Orientale” va avea loc luni, 4 noiembrie, de la ora 10:00, în Aula „Mitropolit Nestor Vornicescu” a Facultăţii de Teologie din Craiova.

În cadrul manifestării vor lua cuvântul: Pr. Prof. Univ. Dr. Jacob Tekeparambil, Directorul Institutului Ecumenic „Sf. Efrem” (SEERI) din Kerala, India, Pr. Prof. Univ. Dr. Mateusz Potoczny, Prodecanul Facultăţii de Teologie Catolice din Opole, Polonia, Dr. Silviu Nedelcu, Biblioteca Academiei Române, Bucureşti, precum şi profesori de la Facultatea de Teologie din Craiova.

Potrivit comunicatului transmis de Mitropolia Olteniei, conferinţa de luni va fi însoţită de un dublu eveniment editorial, lansarea lucrărilor:

  • „Mireasa luminii. Imne din Bisericile Siriene, închinate Preasfintei Născătoare de Dumnezeu”, trad. de pr. dr. Ioniță Apostolache și prof. Hermina Maria Apostolache, după versiunea în lb. engleză a prof. dr. Sebastian P. Brock, Editura Mitropolia Olteniei (Craiova, 2019).
  • „Cenzura presei ortodoxe în comunism” – Silviu-Constantin Nedelcu, Editura Eikon, (Bucureşti, 2019).

Evenimentul este organizat de Facultatea de Teologie din Craiova în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman” din Craiova şi ASCOR Dolj.

Foto credit: Mitropolia Olteniei

Comentarii Facebook


Știri recente

Patriarhul României la spectacolul „Sf. Nicolae în mijlocul copiilor”: Apărător al dreptei credinţe şi învăţător al iubirii milostive

Patriarhul României a participat luni la ediția a 12-a Spectacolului cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor” şi a rostit un cuvânt de binecuvântare. Evenimentul a fost organizat de Sectorul învățământ şi activități cu tineretul al…