Conferință despre educație la Colegiul Național „Vasile Goldiș” din Arad

„Și voi sunteți chemați să vorbiți despre Iisus celor de vârsta voastră, nu numai în cadrul comunității parohiale, ci mai ales în societate” le-a spus Părintele Meletie Zacharopoulos Charalampos (Grecia) tinerilor arădeni  în cadrul întâlnirii cu tema „Dialog cu cei tineri pentru o viață plină de sens”. Evenimentul a avut loc cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, luni, 23 mai 2016, în Sala festivă a Colegiului Național Vasile Goldiș din Arad, informează Teofan Mada, Vicar Eparhial.

În cadrul dialogului cu elevii și elevele Colegiului arădean, Părintele Meletie a îndemnat tinerii: „Și voi sunteți chemați să vorbiți despre Iisus celor de vârsta voastră, nu numai în cadrul comunității parohiale, ci mai ales în societate. Aceasta este o angajare rezervată și vouă, pentru că voi cu curajul, entuziasmul, spontaneitatea și ușurința de socializare puteți ajunge mai ușor la mintea și la inima celor de vârsta voastră. Mulți tineri au o imensă nevoie de cineva care să le spună că Iisus Hristos ne cunoaște, ne iubește, ne iartă și împărtășește dificultățile noastre și ne susține cu harul Său atotmilostiv…. Vă dau un sfat: Evanghelia pe care o ascultați în Sfânta Liturghie, recitiți-o personal, în taină, și aplicați-o fiecare personal cu iubirea lui Hristos, primit în Sfânta Împărtășanie. Domnul cheamă pe fiecare dintre voi să lucreze după darul său acolo unde se afă, vă cheamă să fiți prezențe bucuroase în Biserica Sa, gata să comunicați prietenilor voștri ceea ce El v-a comunicat, în special iubirea”.

Evenimentul a făcut parte din manifestările dedicate Anului omagial al educației tineretului ortodox în Patriarhia Română.

 

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente