Conferinţă despre educaţia tinerilor prin Taina Spovedaniei, la Arad

Pr. Conf. Vasile Vlad a conferenţiat la Arad în cadrul Simpozionului internațional Educația – artă și formare.

Evenimentul a avut loc miercuri, 18 mai 2016, la Seminarul Teologic Ortodox din Arad unde Pr. Conf. Vasile Vlad, profesor de Morală la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad, a susţinut prelegerea Educaţia tinerilor prin spovedanie, după cum ne-a precizat Arhid. Asist. drd. Tiberiu Ardelean.

Părintele profesor le-a vorbit tinerilor seminarişti şi elevilor din alte licee arădene despre rolul Tainei Spovedaniei în viaţa tânărului, despre modul în care atât preotul, cel care săvârşeşte actul slujirii, cât şi cel care vine în scaunul mărturisirii, trebuie să se pregătească pentru întâlnirea cu Hristos, în actul spovedaniei.

„Spovedania înseamnă mărturisirea deplină a păcatelor, cu durere şi părere de rău a penitentului, în faţa preotului şi a lui Dumnezeu. Această verticalitate dintre Dumnezeu şi cel care se spovedeşte se aşează peste orizontalitatea dintre credinciosul care vine la spovedanie şi preotul duhovnic, formând crucea prin care Dumnezeu, ridică păcatele omului şi le transferă asupra Lui”, a spus Pr. Conf. Vasile Vlad.

La finalul conferinţei a urmat o serie de întrebări legate de tema propusă, după care moderatorul întâlnirii, Pr. Pompiliu Gavra, Directorul Seminarului arădean, a mulţumit Părintelui conferenţiar pentru faptul că a acceptat invitaţia de a fi în mijlocul elevilor seminarişti, împărtăşindu-le din bucuriile şi foloasele Sfintei Taine a Spovedaniei, ca prim factor al educaţiei religioase.

Evenimentul face parte din seria celor dedicate Anului omagial 2016 în Patriarhia Română.

Comentarii Facebook


Știri recente