Conferință despre dialogul dintre filosofie și religie, la Constanța

La Constanţa a avut loc, luni, 8 decembrie 2014, conferinţa „Filozofia şi religia – Perspective ale estului şi ale vestului”. Evenimentul a fost organizat de „Institutul de cercetare în filozofie, religie şi ştiinţă” a Facultăţii de Teologie „Sf. Apostol Andrei”, din Constanţa. La conferință a participat şi IPS Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, care a prezentat auditoriului perspectiva Bisericii Ortodoxe în dialogul dintre cele trei discipline.

„Suntem bucuroşi pentru această perspectivă pentru a pune în armonie şi în acelaşi orizont filozofia, teologie şi ştiinţa şi să organizăm prin institutul nostru această interfaţă între România, Statele Unite ale Americii şi vestul Europei”, a declarat pentru TRINITAS TV ÎPS Părinte Teodosie.

Unul dintre invitaţii evenimentului a fost Domnul Profesor Doctor John Farina, de la Universitatea „George Manson” din Statele Unite ale Americii.

Au mai luat cuvântul profesori de la Universitatea Catolică din Braga și de la Universitatea Minho, ambele din Portugalia, precum și de la Open University din Marea Britanie. Acestora li s-au alăturat și cadre universitare din România.

Institutul de Cercetare în Filosofie, Religie şi Ştiinţă este o unitate de cercetare ştiinţifică, interdisciplinară şi formativă.

Comentarii Facebook


Știri recente