Conferinţă dedicată promovării activităţii social filantropice din Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Vincenţiu, Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor prin Sectorul Social – Misionar a organizat joi, 19 noiembrie 2015, a III-a ediţie a Conferinţei din judeţul Ialomiţa, cu tema Modele de bună practică din activitatea social-filantropică desfășurată în parohiile din Episcopia Sloboziei și Călărașilor, cu scopul de a promova activitatea filantropică din Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor, informează site-ul oficial al Eparhiei. Evenimentul a fost organizat în Sala Amfiteatru a Centrului Socio-Cultural Episcopul Damaschin din Slobozia.

În deschiderea conferinţei Preacucernicul Părinte Rusu Manuel, consilier cultural, a transmis mesajul Preasfinţitului Părinte Vincenţiu, care a subliniat necesitatea implicării în lucrarea social-filantropică a tuturor credincioşilor din cuprinsul Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor.

În acest context, în cadrul conferinţei de promovare au fost susţinute referate ce au avut ca teme: Asistența socială în Episcopia Sloboziei și Călărașilor, Parteneriatul social promovat de Asociația Socio – Culturală „Matei Basarab”, Activitatea filantropică desfășurată de parohia Perieți cu hramurile Sfântul Ierarh Nicolae și Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina, Activitatea social-filantropică desfășurată în Parohia Fierbinți Târg în prima jumătate a secolului al XX –le şi Activitatea social-filantropică desfășurată în Parohia Sfântul Ierarh Spiridon Țăndărei.

În cadrul conferinţei au fost oferite două plachete de recunoştinţă unor persoane care susţin şi promovează activitatea social-filantropică implementată în Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor: Marcu Paul – director al D.G.A.S.P.C. Ialomiţa şi Zaharia Valentina-Paula – director executiv al Fundaţiei Copii în Dificultate din Bucureşti.

Evenimentul a reunit reprezentanţi ai Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor, reprezentanţi ai autorităţilor de la nivel central şi local, ai protopopiatelor din judeţul Ialomiţa, ai parohiilor din judeţul Ialomiţa, ai instituţiilor cu atribuţii în domeniul asistenţei sociale publice şi private, asistenţi sociali şi referenţi din cadrul instituţiilor publice şi private, asistenţi sociali, lucrători sociali şi referenţi din cadrul Birourilor de asistenţă socială ale protopopiatelor din Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor, coordonatori sociali ai comitetelor parohiale din parohiile din Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor şi beneficiar ai serviciilor sociale oferite de centrele acreditate ale Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor.

În încheierea conferinţei a fost susţinut un moment artistic susținut de copiii din Parohia Ciulnița sub îndrumarea Preacucernicului Preot Lungu Gheorghe Felician.

Comentarii Facebook


Știri recente