Conferinţă dedicată libertăţii religioase în Italia

conferinţă italia

În Sala del Refettorio a Camerei Deputaților din Italia a avut loc miercuri, 22 martie 2017, sesiunea de conferințe intitulată: Libertatea religioasă și de credință – drepturile omului, dialogul și incluziunea socială, informează site-ul oficial al eparhiei.

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Italiei, reprezentantul Eparhiei la eveniment a fost pr. Gheorghe Militaru – Consilier pentru relații publice.

Organizată sub tutela Consiliului de Miniştri al Italiei, sesiunea de conferințe a înregistrat o participare deosebită atât din partea organelor de stat (Ministrul de Interne, Camera Deputaților, Senatul Italiei), precum și ale diferitelor entități religioase, prezente pe teritoriul italian.

Pe parcursul întregii zile au fost dezbătute problemele legate de:

  • Dificultățile majore pe care le întâmpină diferitele entitati religioase şi de cult din Italia în procesul de recunoaștere din partea statului.
  • Lipsa unei materii legislative coerente și unitare cu privire la libertatea religioasă în Italia.
  • Necesitatea definitivării și aprobării Legii libertăţii religioase în Italia.

Toți cei prezenti și-au exprimat disponibilitatea de a se implica în elaborarea și ducerea la bun sfârșit a Legii Libertății Religioase în Italia.

A fost subliniat faptul că deși au existat eforturi în acest sens şi o serie de inițiative au fost prezentate în mai multe rânduri Parlamentului Italian, Legea libertății religioase nu a trecut de Comisiile de Specialitate și nu a fost înscrisă vreodată pe Ordinea de zi spre a fi dezbătută și aprobată.

 

Comentarii Facebook


Știri recente