Conferința de toamnă a preoților din Protopopiatul Oradea

Preasfinţitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a participat luni, 10 octombrie 2016, la Conferinţa preoţească semestrială de toamnă a preoţilor din Protopopiatul Oradea. Tema conferinței s-a intitulat Anul comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul și al tipografilor bisericești, notează site-ul oficial al Episcopiei Ortodoxe Oradea.

Conferinţa a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii şi a slujbei de Te Deum în biserica Izvorul Tămăduirii din Oradea. Din sobor au făcut parte părintele Nicolae Alexandru Pop, vicar eparhial, părintele Dorel Octavian Rus, protopopul Protopopiatului Oradiei, Peştişului şi Aleşdului și părintele Alexandru Dulca, preot paroh la parohia Săbolciu. În continuare, participanții s-au deplasat la sediul Protopopiatului Oradea unde, în sala festivă, s-a desfăşurat conferinţa propriu-zisă.

În deschiderea conferinței, Preasfinţia Sa a rostit un cuvânt de binecuvântare exprimându-şi bucuria întâlnirii cu clerul acestui protopopiat în anul în care este comemorat, la nivelul Patriarhiei Române, Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul.

De asemenea, ierarhul a adresat un îndemn către întregul cler al Protopopiatului Oradea, de a participa, împreună cu credincioșii din parohii, în ziua de sâmbătă, 22 octombrie 2016, în Piața Unirii din Oradea, de la ora 11, la o manifestare de solidaritate pentru apărarea familiei tradiționale, organizată de Coaliția pentru Familie. De asemenea, la sedință a fost stabilit ca vineri, 21 octombrie 2016, o să fie o zi de post și rugăciune în întreaga Episcopie Ortodoxă Română a Oradiei.

Părintele Dorel Octavian Rus, Protopopopul Oradiei, Peştişului şi Aleşdului, a subliniat importanţa și actualitatea vieții, activității și operei Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul, adresând mulțumiri Episcopului Oradiei pentru purtarea de grijă pe care o arată necontenit față de clerul din Protopopiatul Oradea.

Totodată, părintele Alexandru Dulca a prezentat referatul cu titlul Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul, luminat păstor și misionar al dreptei credințe.

La final, Preasfinția Sa a felicitat pe părintele care a pregătit referatul conferinței și a ținut să sublinieze legătura dintre Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul și Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei.

Conferinţele preoţeşti semestriale de toamnă vor continua în zilele următoare şi în celelalte protopopiate din Eparhia Oradiei.

Comentarii Facebook


Știri recente