Conferința cu tema Mircea Vulcănescu – chip de mărturisitor creștin, la München

Centrul Bisericesc Românesc Ortodox din München împreună cu Consulatul General al României din München organizează sâmbătă, 16 noiembrie 2013, la orele 18:00, conferința cu tema „Mircea Vulcănescu – chip de mărturisitor creștin”.

Vor conferenția Pr. Lect. Dr. Gheorghe Holbea, Prodecan al Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București, și Dl. Ionuț Butoi, doctor în sociologie.

În finalul prezentării toți cei prezenți vor avea posibilitatea participării la un dialog deschis cu conferențiarii.

Intrarea este liberă !

Filosof, sociolog, economist, profesor de etică, Mircea Vulcănescu s-a născut la 3 martie 1904 și a murit la 48 de ani la Aiud, la 28 octombrie 1952. A făcut parte din elita culturală a României, a ocupat mai multe funcții de stat în timpul guvernării Antonescu, s-a remarcat ca un bun vorbitor și propovăduitor al valorilor tradiționale românești creștine și al spiritualității ortodoxe. A fost închis după venirea comuniștilor la putere, catalogat ca dușman al poporului și condamnat la 8 ani de temniță grea. A murit în temuta temniță a Aiudului, fiind supus la un regim de exterminare fizică și psihică.

Renumite sunt și ultimele sale cuvinte: „Să nu ne răzbunați!”.

Comentarii Facebook


Știri recente