Conferință cu tema Educația în Hristos a tinerei generații, la Caransebeș

Sala de festivități „Episcop Elie Miron Cristea” a Episcopiei Caransebeșului a găzduit joi, 27 martie, conferința duhovnicească cu tema „Educația în Hristos a tinerei generații”, susținută de Părintele conf. univ. dr. Constantin Necula de la Facultatea de Teologie „Andrei Șaguna” din Sibiu, după cum ne-a declarat Darius Herea.

În continuarea manifestării, distinsul invitat a răspuns numeroaselor întrebări adresate de cei prezenți, făcând referire și la problemele societății contemporane. La final, au fost prezentate ultimele apariții editoriale semnate de Părintele Constantin Necula. La acest veritabil eveniment, organizat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, au fost prezenți preoți, elevi seminariști și studenți teologi, dar și mulți tineri de la școlile și liceele din localitate, precum și credincioși de toate vârstele.

„Am avut deosebita bucurie de a primi în mijlocul nostru, pe unul dintre cei mai îndrăgiți preoți misionari din ultimele două decenii, care a vorbit tinerilor și credincioșilor caransebeșeni despre educația în Hristos. Într-o epocă în care se vorbește și se scrie atât de mult despre educație, dar se practică din ce în ce mai puțin, Părintele profesor Constantin Necula se străduiește să împărtășească, cu mult entuziasm, din propriile experiențe, în lucrarea pastoral-misionară cu tinerii. La fel ca și în alte părți și la noi la Caransebeș, apariția sa în public a constituit un eveniment și nădăjduim că prin cuvântul său rostit astăzi cu putere multă, să fi răscolit multe inimi și conștiințe”, a arătat Părintele consilier Alin Câmpean, cel care l-a și prezentat publicului larg pe înaltul oaspete.

Conferențiar universitar la Catedra de omiletică și catehetică a Facultății de Teologie din Sibiu, Părintele Constantin Necula transmite, cu timp și fără timp, tuturor generațiilor, „tineri de vârste diferite”, învățătura autentică a Bisericii, într-un mod deosebit de atrăgător. Autor a numeroase cărți și studii de specialitate, recunoscut publicist în presa bisericească și laică, Părintele susține de aproape două decenii conferințe și cateheze în marile centre universitare din țară și din întreaga Europă, fiind apreciat de un public larg, cu preocupări în diferite domenii, tocmai pentru stilul său direct și pentru vasta sa experiență misionară.

Comentarii Facebook


Știri recente