Conferință cu tema „Conviețuirea pașnică a cultelor creștine în județul Bichiș”- Ungaria

Sub genericul „Conviețuirea pașnică a cultelor creștine în județul Bichiș”, astăzi, 9 iunie 2010, la Teatrul de Stat „Jokái” din Bichișciaba s-a desfășurat o conferință organizată de către Consiliul Județean Békés (Bichiș) la care au participat reprezentanții cultelor creștine din acest județ, ce poartă un nume cu semnificații simbolice, legate de tema conferinței (békés=pașnic). Episcopia Ortodoxă Română din Ungaria a fost reprezentată la acest eveniment de către Preasfințitul Părinte Episcop Siluan și de către Părintele Arhimandrit Calinic, Consilierul Administrativ-Bisericesc, care a susținut în limba maghiară referatul cu tema „Episcopia Ortodoxă Română din Ungaria: trecut, prezent și viitor”.

La conferință au participat, de asemenea, Domnul Domokos László, Președintele Consiliului Județean Bichiș și gazda acestei manifestări, precum și Dr. Kiss-Rigó László, Episcopul Eparhiei Romano-Catolice de Seghedin-Cenad, Gáncs Péter, Episcopul Eparhiei Evanghelice din Sudul Ungariei, Balázsi László, Episcopul împuternicit al Bisericii Unitariene din Ungaria, Katona Gyula, locțiitor de protopop reformat, rev. Dr. Kovács Péter, scriitorul Haas György și Dr. Erdész Ãdám, directorul Arhivelor Județene Bichiș, care au prezentat referate legate de cultele pe care le reprezintă, precum și despre anumite personalități din județul Bichiș, care au constituit pilde pentru contemporanii lor, informează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.

Întâlnirea de la Bichișciaba a contribuit la o mai bună cunoaștere reciprocă și la o cunoaștere în general a cultelor creștine care trăiesc în acest județ, dar și la nivelul întregii țări și a evidențiat, totodată, bunele relații între acestea și reprezentanții Consiliului Județean Bichiș, care sprijină, la rândul lui, funcționarea cultelor creștine din cuprinsul județului.

Comentarii Facebook


Știri recente