Conferinţa clericilor din Protopopiatele Vălenii de Munte și Câmpina

Clericii din Protopopiatele Vălenii de Munte și Câmpina ale Arhiepiscopiei Bucureștilor s-au întâlnit miercuri, 01 iunie 2016, în cadrul Con­ferinței pastoral-misionare de primăvară având ca temă educa­ția religioasă a tineretului creș­tin-ortodox. Evenimentul a avut loc în oraşul Vălenii de Munte.

În cadrul conferinţei au fost prezentate cele trei referate susținute de prof. dr. Cristina Benga, conf. univ. dr. Adrian Lemeni și părintele dr. Vasile Gavrilă.

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a avut loc Confe­rința pastoral-misionară de primăvară a celor două protoierii, Vălenii de Munte și Câmpina, din județul Prahova, în orașul Vălenii de Munte. După oficierea Sfintei Liturghii la Biserica «Sfântul Ioan Botezătorul» de către Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei București­lor, conferința s-a desfășurat la Centrul cultural «Nicolae Iorga» din Vălenii de Munte, unde preoții din cele două protoierii au ascultat cu deosebit interes cele trei referate ale conferenția­rilor. Aș vrea să subliniez că noi, preoții, suntem alături de familie și școală și suntem, de multe ori, în fața provocării de a prelua și completa educația copiilor, care, din nefericire, câteodată nu se face bine în unele familii din cauza condițiilor sociale sau a plecării părinților la muncă în străinătate, a spus părintele Florin Boțârcă, protoiereu al Protopopiatului Vălenii de Munte, informează Ziarul Lumina.

Clericii prezenți la conferință au primit în dar volumele: „Dialoguri pastorale despre misiunea Bisericii în rândul tinerilor” (Editura Cuvântul Vieții) și „Sfântul Antim Ivireanul – Un ierarh misionar și martir” (Editura BASILICA).

Comentarii Facebook


Știri recente