Conferinţa clericilor din Protopopiatele Cluj I și II dedicată Sfântului Antim Ivireanul

Preoții din Protopopiatele Cluj I și II au participat joi, 29 septembrie 2016, la conferința de toamnă, organizată de Centrul Eparhial la Facultatea de Teologie Ortodoxă din municipiu, informează Radio Renaşterea.

Întâlnirea a început la ora 10:00 cu un Te-Deum, oficiat de un sobor de preoți în capela unității de învățământ, în prezența clericilor din cele două  protopopiate. În debutul conferinței, care a avut loc în Aula Facultății, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului i-a îndemnat pe preoți să ia aminte la viața Sfântului Antim și să-i urmeze exemplul de mărturie.

A fost invitat pentru a le vorbi preoților despre personalitatea Sfântului Antim Ivireanul și rolul său în istoria Bisericii și a culturii românești, Pr. Lect. Univ. Dr. Cosmin Cosmuţa, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

Preoții participanți au putut afla aspecte importante din viața și activitatea ierarhului, dar și contextul istoric în care el a trăit. A fost subliniată de asemenea importanța culturii și rolul ei în evoluția unui popor. În finalul întâlnirii, părintele vicar administrativ Iustin Tira a făcut o serie de comunicări cu privire la activitatea administrativă și pastorală a preoților.

02

 

Comentarii Facebook


Știri recente