Conferința artistului Dan Puric a încheiat manifestările Festivalului Filocalia

Duminică seara a avut loc conferința publică „Suflet românesc”, a scriitorului, actorului și regizorului Dan Puric, după cum ne-a precizat Arhim. Teofan Mada, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Aradului.

A fost ultima manifestare din cadrul ediției a II – a a Festivalului Filocalia, o prezență ce a fost o dovadă de talent inegalabil și o excepțională virtuozitate în exprimare artistică.

Invitatul a dedicat această seară frumuseții interioare necorupte a poporului român, care într-o zi îl va ajuta să se refacă și să-i sprijine și pe cei din jurul lui. A fost o întâlnire de atitudine, de umor și speranță, cu personalitatea lui Dan Puric, exemplară conștiință a societății civile. Această seară filocalică a fost o încercare de redescoperire a dimensiunilor contemporane ale spiritualității românești. Scriitura ultimei sale cărții „Suflet românesc” constituie o modalitate de exercitare sinceră a unei misiuni civice, este o mărturisire care se exprimă cu luminozitate, printr-un demers literar, cu un profund caracter de analiză a culturii și spiritualității neamului românesc. Cartea poate fi considerată o parabolă a re-configurării spirituale a unei generații, care, pentru a crește, trebuie să-și asume trecutul.”Suflet românesc” este, în esență, biografia ființei românești și a ethosului etnic, așa cum le cunoaște Dan Puric.

Comentarii Facebook


Știri recente