Conferință administrativă în Protopopiatul Sascut

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, în 21 septembrie 2015, la Biserica Adormirea Maicii Domnului din satul Păncești, preoții Protoieriei Sascut au participat la ședința lunară în cadrul căreia s-a dezbătut tema:Repere istorice ale misiunii mănăstirii ortodoxe în trecut și astăzi, lucrarea fiind prezentată de Pr. Minea Marian de la Parohia Rădoaia, comuna Parava, după cum informează site-ul oficial al Eparhiei.

Delegați ai Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim au fost părintele Zamfir Alexandru, consilier administrativ eparhial, și părintele Arhimandrit Serafim Huzdup, exarh al mănăstirilor. Părintele referent, în expunerea sa, a subliniat rolul pe care mănăstirea l-a avut și-l are și astăzi în viața Bisericii, a prezentat un scurt istoric al organizării vieții monahale și al mănăstirilor de pe teritoriul țării noastre cu diverse mărturii documentare.

De asemenea, părintele referent a arătat importanta deosebită pe care o are mănăstirea ca „păstrătoare a valorilor sfinte primite de la înaintași, ctitorii de sfinte mănăstiri, deși au făcut parte din diverse pături sociale, au contribuit sub toate formele la dezvoltarea spirituală, culturală și educațională a poporului român. Frumusețea creației artistice cuprinsă în arhitectura și pictura locașurilor mănăstirești fac din acestea, adevărate școli de artă bisericească tradițională. Mănăstirea are astăzi pe de o parte, rolul de oază de liniște sufletească fiind rod al armoniei dintre frumusețea creației lui Dumnezeu și cea a vieții spirituale, iar pe de altă parte are și misiunea de înduhovnicire a lumii aflată într-un proces accentuat de desacralizare”, a subliniat părintele Minea.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica îşi va aduce contribuţia la proiectul european: Pr. Sorin Şelaru despre „Conferința privind viitorul Europei”

În contextul programului „Conferința privind viitorul Europei”, Pr. Sorin Şelaru, directorul Reprezentanţei Bisericii Ortodoxe Române pe lângă Instituţiile Europene, a declarat că „Biserica Ortodoxă este pregătită să fie prezentă la toate nivelurile, deschisă dialogului, pentru…