Conferinţă a Mitropolitului Olteniei în organizarea ASCOR Craiova: „Cu moartea pre moarte călcând…”    

IPS Irineu

Seria întâlnirilor duhovniceşti organizate în perioada Postului Sfintelor Paşti de Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români, filiala Craiova, s-a încheiat vineri, 7 aprilie 2017, prin conferinţa Cu moartea pre moarte călcând…

Alocuţiunea a fost susţinută de Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei. Evenimentul a fost găzduit de sala de festivităţi a Centrului social pentru persoane vârstnice „Renaşterea” din Craiova, informează Pr. Gheorghe Cioiu de la Biroul de Presă al Eparhiei.

Organizată în ajunul sâmbetei lui Lazăr, conferinţa cu tema „Cu moartea pre moarte călcând…” a oferit prilej Mitropolitului Olteniei să facă referire la conexiunile dintre învierea lui Lazăr şi Învierea Mântuitorului Iisus Hristos.

Prin învierea sa, Lazăr prefigurează Învierea Mântuitorului Hristos, învierea morţilor de la sfârşitul veacurilor, precum şi viaţa veşnică, a explicat ierarhul. Lumea este pusă astfel în faţa unei realităţi concrete, că vremea Învierii a sosit şi toţi trebuie să vadă existenţa  prin Înviere şi nu în moarte, căci nu am fost creaţi pentru moarte, ci pentru Înviere.

Pe de altă parte, să reţinem că învierea lui Lazăr reprezintă numai o intervenţie a lui Dumnezeu în viaţa biologică a omului, fără însă a anula efectele morţii. Numai prin Învierea Mântuitorului este învins păcatul şi efectul acestuia, moartea, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

În continuare, Mitropolitul Olteniei a vorbit despre principalul ţel al omului în această lume, păstrarea comuniunii cu Creatorul nostru.

Grija noastră cea mare este de a nu pierde elementul esenţial al vieţuirii noastre pe acest pământ, comuniunea cu Dumnezeu, comuniunea cu iubirea Sa nemărginită, care ne păstrează ca fii vrednici de viaţa cea veşnică în Împărăţia Cerurilor, a încheiat IPS Irineu.

Conferinţele organizate de Asociaţia Studenţilor Creştin Ortodocşi Români (ASCOR), filiala Craiova s-au desfăşurat în săptămăna 2 – 8 aprile.

Prima întâlnire duhovnicească a avut loc luni, 3 aprilie, invitat fiind pr. lector univ. dr. Adrian Ivan, care a susţinut prelegerea cu tema: „Chipul pocăinţei senine”. Marţi, 4 aprilie, pr. conf. univ. dr. Picu Ocoleanu le-a vorbit tinerilor ascorişti craioveni despre „Neliniştea şi stresul cotidian”. Joi, 5 aprilie, invitat a fost arhid. conf. univ. dr. Ionel Ungureanu, care a susţinut conferinţa cu tema: „Căutarea bunului început”.

Comentarii Facebook


Știri recente