Conferința a II-a anul omagial 2013, Protopopiatul Sicilia

Urmând îndrumărilor Patriarhiei Române și având binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, Preacucernicul Părinte Protoiereu Băcăuanu Dănuț a convocat în dragoste pe frații preoți și diaconi din Sicilia pentru obișnuita întâlnire a clericilor pe data de 24 septembrie la biserica Parohiei Ragusa, informează episcopia-italiei.it

24 septembrie este și ziua de prăznuire a Sfântul Siluan Athonitul. Răspunzând în același mod clericii s-au apropiat cu bucurie de această nouă ocazie de cinstire publică și solemnă a Sfinților Împărați, Constantin și mama sa Elena. Lor li s-au alăturat și doamnele preotese Georgeta Ichim și Rodica Agape, la fel și diaconeasa Valentina Gavrilescu. Împreună au trimis un mesaj de felicitare Preasfințitului Siluan, Părintele sub a cărui omofor mântuitor se află.

Bine documentată și prezentată de către P.C. Preot Chilcos Nicolae, parohul Ragusei, conferința a abordat aspectul susținerii Bisericii de către Sfinții Împărați. Aspectele temei s-au învrednicit de aprecierea pozitivă a tuturor celor prezenți. Întâlnirea a fost totodată și o ocazie pentru P.C. Părinte Protoiereu de a reitera importanța unor aspecte administrativ-bisericești privitoare la propășirea parohiilor din Sicilia.

Agapa frățească, organizată la superlativ de parohul de Ragusa, a fost un alt moment de împreună simțire frățească, constând în două momente: prânzul și cina, primul oferit la restaurant, al doilea sub îngrijirea enoriașelor parohiei.

Slujba Tainei Maslului săvârșită în sobor a încheiat în atmosferă de pace și bună-viețuire binecuvântata întâlnire.

Comentarii Facebook


Știri recente