Concursul Varlaam. Bucuria cunoașterii, la școala patronată de Mitropolia Moldovei și Bucovinei

Școala „Varlaam Mitropolitul”, aflată sub patronajul spiritual al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, va lansa mâine, 22 ianuarie 2014, la sediul instituției, conceptul Concursului „Varlaam. Bucuria cunoașterii”, ce va avea loc în data de 1 martie 2014, informează „Ziarul Lumina”. Competiția va fi prima activitate de acest gen organizată de unitatea de învățământ în spațiul public, reprezentând o premieră și prin concept, participanți fiind elevi din clasa a IV-a de la toate școlile din Iași, alături de părinții lor.

Mâine, 22 ianuarie 2014, începând cu ora 11:00, la sediul Școlii „Varlaam Mitropolitul”, aflat pe strada Lascăr Catargi nr. 33, va avea loc evenimentul de lansare a Concursului „Varlaam. Bucuria cunoașterii”, ce se va desfășura în data de 1 martie 2014. Competitorii vor fi atât elevii din clasa a IV-a din Iași, cât și părinții acestora, care își vor exersa cunoștințele și abilitățile din perspectiva tuturor dimensiunilor solicitate pentru reușita în viață – inteligența academică, inteligența emoțională și inteligența spirituală.

„Concursul „Varlaam. Bucuria cunoașterii” vine să vorbească într-un mod real și autentic de valorile promovate și practicate în Școala „Varlaam Mitropolitul” și Grădinița „Buna Vestire” din cadrul Fundației „Varlaam Mitropolitul”. Aceste valori, legate de dezvoltarea coerentă și frumoasă a sufletului și trupului fiecărui copil care ne este încredințat, ne sunt și nouă apropiate. Noi înșine credem în ele și în Cel care le-a inspirat. Excelență academică, frumusețe și așezare lăuntrică, dezvoltare armonioasă, putere de a relaționa cald și luminos cu semenii, iată câteva din scopurile pe care și le propune Școala „Varlaam Mitropolitul” în actul educației. Concursul este o invitație la o degustare din aceste bunătăți pe care ostenitorii acestei instituții le pregătesc cu drag în laboratorul școlii”, a declarat arhim. Hrisostom Rădășanu, consilierul educațional al Arhiepiscopiei Iașilor și președintele Fundației „Varlaam Mitropolitul”.

„Concursul va fi o ocazie excepțională pentru părinți să trăiască alături de copiii lor o experiență competitivă . Ei vor fi provocați atât din punct de vedere emoțional, cât și al cunoștințelor generale. Va fi un moment frumos, în care vor înțelege mai bine prin ce trec copiii lor aflați într-un concurs”, a adăugat și Cristina Gheorghe, directorul executiv al Fundației „Varlaam Mitropolitul”.

Lansarea Concursului „Varlaam. Bucuria cunoașterii” va avea loc în prezența reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean, a autorităților locale și județene, a numeroși specialiști în educație, alături de care se vor afla cadrele didactice ale școlii, părinți și elevi. Evenimentul va fi urmat de o vizită în unitatea de învățământ, sub genericul „Ziua porților deschise”. Pentru cei interesați, mai multe detalii despre eveniment pot fi aflate la nr. de telefon 0727.377.334, persoană de contact Alexandra Cîrstean – coordonator Marketing & Comunicare Fundația „Varlaam Mitropolitul”, cât și de pe site-ul instituției, www.scoalavarlaam.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente