Concursul Sfinții Trei Ierarhi, la Bacău

În ziua de 27 ianuarie 2014, la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” din Bacău a avut loc cea de-a VII-a ediție a concursului național „Sfinții Trei Ierarhi”, informează „Ziarul Lumina”.

Competiția a constat în trimiterea de lucrări de creație literară și plastică, vizând în special cinstirea așa cum se cuvine a celor care sunt „Mari dascăli ai lumii și ierarhi”- Sfântul Vasile cel Mare, Sfântul Grigorie de Dumnezeu Cuvântătorul și Sf. Ioan Gură de Aur, prăznuiți de Sfânta noastră Biserică pe 30 ianuarie. Anul acesta au participat peste 500 de elevi din 30 de județe ale țarii, cât și elevi din Republica Moldova. Din juriu au făcut parte pr. prof. Căsăneanu Ionuț, pr. Ghinea Adrian, pr. Deacu Ioan, pr. Chirica Gheorghe, prof. Abageru Elena, prof. Chirica Mihaela, prof. Avîrvarii Elena, prof. Mirela Elena Benedic și prof. Busuioc Carmen. Misiunea juriului, președinte fiind pr. prof. dr. Constantin Leonte, a devenit destul de grea, având în vedere că lucrările de anul acesta au fost bune și foarte bune. S-au acordat premiile I, II, III, dar și mențiuni. Cadrele didactice partenere la acest proiect au primit diplome de participare.

Scopul acestui proiect școlar este acela de a exprima valorile moral-creștine sub formă literar-artistică. Între obiectivele specifice ale acestui eveniment cultural, amintim: exprimarea sub formă artistică a dragostei față de Iisus Hristos – Mântuitorul lumii, prezentarea în creațiile literar-artistice a valorilor moralei creștine valabile în familie, școală și societate, argumentarea prin creații proprii a importanței Sfinților Trei Ierarhi și a celorlalți sfinți în viața omului, evidențierea talentelor literare în învățământul primar, gimnazial și liceal, dezvoltarea spiritului de competiție în săvârșirea faptelor bune.

Comentarii Facebook


Știri recente