Concursul „Sfinții, prietenii copiilor”, la a VII-a ediție

Educația copilului în societatea contemporană nu se poate realiza fără de repere morale și exemple de trăire duhovnicească autentice, iar sfinții sunt astfel de modele de viață, de echilibru moral, sinceritate și modestie.

Anul acesta concursul interdisciplinar „Sfinții, prietenii copiilor” a ajuns la cea de a VII-a ediție, reunind pentru etapa municipală 470 de elevi din clasele a V-a și a VI-a din 60 de școli și licee.

Concursul „Sfinții, prietenii copiilor” este inclus în calendarul activităților educative municipale 2014, fiind organizat de Școala Generală nr. 196 Frederico Garcia Lorca în colaborare cu inspectoratul Școlar al Municipiului București și în parteneriat cu Parohia „Acoperământul Maicii Domnului” – Titan, care îl are ca paroh pe părintele Mihai Stavără. Proiectul „Sfinții, prietenii copiilor” are drept scop conștientizarea și promovarea valorilor autentice ale Bisericii Ortodoxe, precum și susținerea preocupărilor pentru aprofundarea culturii religioase prin cunoașterea vieții sfinților, după cum ne-a transmis Cristinel Rusu de la Sectorul învățământ și activități cu tineretul

Al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Concursul cuprinde două etape: școlară și municipală, cea din urmă fiind organizată mâine, 31 mai 2014, la Școala Generală nr. 196 Frederico Garcia Lorca din Capitală.

Competiția se desfășoară pe echipe a câte doi elevi din clasele a V-a și a VI-a înzestrați cu aptitudini deosebite la religie și desen. Cele două probe ale concursului sunt axate atât pe cunoștințele religioase, cât și pe realizarea unui desen cu elemente din viața sfântului respectiv.

Copiii premianți vor fi recompensați cu diplome și cărți.

Comentarii Facebook


Știri recente