Concursul religios ,,Patimile, Învierea și Înălțarea Domnului”, la Tulcea

La Casa de Cultură a Sindicatelor din municipiul Tulcea, a avut loc joi, 26 mai 2016, a VI-a ediție a concursului religios ,,Patimile, Învierea și Înălțarea Domnului”. Concursul s-a desfăşurat în prezenţa Preasfinţitului Părinte Visarion, Episcopul Tulcii.

concurs 2

Concursul se adresează tinerilor din liceele și colegiile tulcene. Anul acesta au participat elevi din clasele IX –XI, de la 8 unități de învățământ.

Tematica concursului a fost legată de textele evanghelice citite în Biserică începând cu Săptămâna Mare și până la Înălțarea Mântuitorului la cer. În plus față de această tematică se mai adaugă și noțiuni generale despre Sfânta Tradiție, Sfintele Taine, Sfânta Biserică și post. Concursul s-a desfășurat sub formă de întrebări, de la fiecare liceu participând un echipaj format din 3 membri, subiectele fiind trase la sorți. Timpul alocat răspunsurilor scrise a fost de 1 oră, după care membrii juriului, format din profesori de religie au evaluat lucrările. În timpul desfășurării concursului au fost proiectate și filme documentare din arhiva A.S.C.O.R. – Tulcea, cu marii duhovnici ai României: Părintele Teofil Părăian și Constantin Galeriu, a precizat Pr. Felix Neculai, Consilier cultural și comunicații media – Episcopia Tulcii.

Clasamentul a fost următorul:

  • LOCUL 1 – Colegiul dobrogean ,,Spiru Haret”
  • LOCUL 2 – Liceul Pedagogic ,,Ion Creangă”
  • LOCUL 3 – Colegiul Economic ,,Delta Dunării”

„La finalul întâlnirii, Preasfinţitul Părinte Visarion și dl. ing. Cristi Cosma, președintele A.S.C.O.R –Tulcea, au susţinut alocuțiuni cu referire la importanța organizării evenimentului încadrat în Anul omagial al educației religioase a tineretului ortodox în Patriarhia Română, după care organizatorii au acordat participanților premii în cărți, bani și rechizite școlare”, a mai spus părintele Felix Neculai, Consilier cultural și comunicații media – Episcopia Tulcii.

Evenimentul a fost organizat de A.S.C.O.R.- Filiala Tulcea cu sprijinul eparhiei tulcene.

concurs 1

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente