Concursul „Receptarea cultului Sfintei Parascheva în Biserica Ortodoxă Română”, la Roman

La Liceul Teologic Episcop Melchisedec din Roman a avut loc în 8 octombrie 2015, prima ediție a concursului Receptarea cultului Sfintei Parascheva în Biserica Ortodoxă Română, după cu informează site-ul oficial al Eparhiei.

Acest concurs a fost organizat în contextul activităților cultural-religioase dedicate zilelor Sfintei Parascheva, ocrotitoarea eparhiei Romanului și Bacăului și a Catedralei Arhiepiscopale.

La concurs au participat elevi seminariști din clasele a XI-a și a XII-a coordonați de părintele profesor Bogdan Ciobanu, care după ce au fost evaluați, au fost premiați de către delegații Centrului eparhial la acest eveniment, părintele Arhimandrit Andrei Ioniță, mare ecleziarh al Catedralei Arhiepiscopale și părintele Valentin Băltoi, consilier cultural.

„Este prima ediție a concursului «Receptarea cultului Sfintei Parascheva în Biserica Ortodoxă Română» la care au participat elevii liceului nostru. Sperăm ca acesta să continue și în anii următori devenind o tradiție și, de asemenea, ne-am dori ca el să se extindă antrenând participarea elevilor seminariști care învață în liceele teologice din Moldova”, a declarat părintele Ionuț Amărinii, directorul Liceului Teologic Episcop Melchisedec.

Cei mai buni elevi participanți la acest concurs vor fi premiați, de asemenea, de către Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, cu prilejul Vecerniei hramului Catedralei Arhiepiscopale din Roman, în ziua de 13 octombrie 2015.

Comentarii Facebook


Știri recente